Ajankohtaista

  ihmekummatukiry_badge   IHME JA KUMMA TUKI RY        

Ihme ja Kumma Tuki ry on Salossa vuonna 2016 perustettu yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon yhdistys. Yhdistyksen päätavoitteena on tukea kehitysvammaisten työllistymistä ja elämän hallintaa sekä ylläpitää arjen taitoja kehittävää työpaja Ihme & Kumma kaupunkiolohuonetta Salon keskustassa.

Ihme & Kumman työntekijöiden ehdoilla toteutettu “alhaalta ylöspäin johdettu” ja henkilökohtaiset tarpeet huomioiva toimintamalli on innovatiivinen ja aktiivisesti yksilöä ja yhteisöä kehittävä. Ihme ja Kumma Tuki ry toimii samalla periaatteella ja pyrkii luomaan omalla toiminnallaan kehitysvammaisille ja osatyökykyisille positiivisen kasvu- ja oppimisympäristön.

Ihme & Kumma kaupunkiolohuone tarjoaa kehitysvammaisille ja osatyökykyisille:

  • oppimisympäristön niin työelämästä kuin pienimuotoisesta yrittäjyydestä
  • työelämään liittyvää koulutusta, henkilökohtaista opastusta, kursseja
  • mahdollisuuksia oikeaan työsuhteeseen johtaviin työkokeiluihin erilaissa yrityksissä
  • mahdollisuuden olla järjestämässä erilaisia tapahtumia sekä kulttuuri- ja vapaa-ajan toimintaa

Ihme & Kumma kaupunkiolohuoneen tavoitteena on:

  • tarjota mahdollisuus kerätä työelämään siirtymiseen liittyvää kokemusta ja taitoja
  • löytää kunkin omat vahvuudet ja kiinnostuksen kohteet ja kehittää omatoimisuutta
  • etsiä keinoja itsevarmuuden, itsenäisyyden sekä omanarvontunteen kohottamiseen
  • opastaa ryhmätyöskentelyyn

Ihme & Kumma kaupunkiolohuoneen perusti Salon Vaijerit ry syyskuussa 2015 ja elokuusta 2016 lähtien Ihme ja Kumma Tuki ry on toiminut kiinteässä yhteistyössä Salon Vaijerit ry:n kanssa. Salon Vaijerit ry on tehnyt vammaisten parissa vapaaehtois- ja hyväntekeväisyystoimintaa aktiivisesti jo vuodesta 2012.

LIITY YHDISTYKSEN JÄSENEKSI  – sinäkin voit osallistua Ihme ja Kumma Tuki ry:n toimintaan.  Vuosimaksu  25 euroa / Työttömät, opiskelijat ja eläkeläiset 15 euroa.

Jäseneksi liittymisen kunniaksi Ihme ja Kumma kaupunkiolohuoneessa saat pullakahvit.

KANNATUSMAKSU  Yksityishenkilö voi tukea yhdistyksen toimintaa haluamallaan summalla. Yrityksen / yhteisön kannatusmaksu on vähintään 50 euroa.

MAKSAMINEN   Tukesi voit suorittaa Ihme ja Kumma Tuki ry:n tilille:                             FI03 4327 0010 2079 65    => kirjoita viitteeksi joko “jäsenmaksu 2016” ja/tai “kannatusmaksu 2016”.

Kiitos.

Ihme ja Kumma Tuki ry      Annankatu 10  24100 Salo                                                          p. 044 9546 173 / Kirsi Hirvonen-Mäkipuro

tuki@ihmejakummatuki.com

info@vaijerit.com  

 

Musiikkiyhdistys Salon Vaijerit ry    VUOSIKOKOUS 2016

Juhannuksen alla 2016 istahdettiin alas tutulla yhdistyksen aktiivijoukolla käymään läpi mennyttä vuotta 2015 ja pohdittiin myös kuluvan vuoden menneitä ja tulevaa.

Talouspuolen suhteen vuosi 2015 oli odotetun kaltainen. Tase jäi aavistuksen positiiviseksi ja liikevaihto muodostui aikaisempien vuosien kaltaiseksi. Suurimpia menoeriä olivat Helsingin Olympiastadionilla huhtikuussa 2015 järjestetty Tavikset Stadikalla tapahtuma sekä elokuussa 2015 Tampereen Särkänniemessä järjestetty vastaava tapahtuma. Nämä tapahtumat olivat myös järjestelyjen ja kokemuksen keräämisen kannalta merkittäviä. Ensimmäistä kertaa yhdistys lähti toiseen kaupunkiin rakentamaan tapahtumaa, johon fyysisen toiminnan lisäksi liittyi kiinteästi myös näkyvyys mediassa sekä markkinointi Salon talousalueen ulkopuolella.

Tavikset Stadikalla tapahtuma saavuttikin maanlaajuista kiinnostusta ja tieto yhdistyksestämme levisi ja uusia yhteistyökumppaneita löytyi.

Molemmat tapahtumat olivat osa laajempaa kehitysvammaisille suunnattua Lupa Mokata projektia, jossa kantavana teemana oli yhdessä ja yhdenvertaisina tekeminen – tuli mitä tuli. Projekti jatkui kuluvan vuoden puolelle: helmikuussa 2016 Helsingin Tavastia klubi, huhtikuussa 2016 Helsingin Kulttuuritalo ja huipennuksena kesäkuussa 2016 Toisenlaiset Tuuliajot – risteily Saimaalla.

Viime vuonna toinen merkittävä yhdistyksen toimintaa muuttanut uusi aluevaltaus oli lokakuun alussa perustettu “olohuone kaupungin keskellä” eli vaihtoehtoinen tapaamispaikka Ihme & Kumma. Ihme & Kumman alkuperäinen ajatus oli olla vain vuoden loppuun kestävä projekti, jossa tarjotaan muutamalle kehitysvammaiselle aito mahdollisuus aktiivisesti osallistua ja ottaa osaa kaupungin arkeen. Projekti kuitenkin venyi. Ja venyy.  Alkuperäinen kolmen kuukauden “työkokeilu” muuttui ensin kuuden ja sitten yhdeksän kuukauden mittaiseksi monipuoliseksi yhteistyöprojektiksi. Yhtenä merkittävänä syynä Ihme & Kumman toiminnan jatkumiseen 2016 oli Tukilinjan loppuvuonna 2015 myöntämä Vuoden Toimija tunnustus apurahoineen. Ja nyt vuosikokouksessa tehtiin päätös seuraavan kauden aloittamisesta syyskuussa 2016 ja siihen liittyvistä muutoksista sekä tulevista toimenpiteistä.

Erilainen yhdistys, erilaisia ihmisiä ja erilainen tapa toimia – yhdistyksemme peruspilarit. Yhdistyksen aktiivit ovat 1970-luvun nuoria ja kaikilla tuntuu olevan tuolloin opittu luontainen kyky ja tarve olla erilainen – omanlaisensa. Kaikilla meillä on vikamme ja puutteemme – mutta kaikilla meillä on myös vahvuutemme. Yhdistys pysyy liikkeessä ja toiminta kehittyy, kun erilaisuus on luontevaa ja rakentavaa. Yhdistyksen toiminta, vaikka noudattaakin lakeja ja yleisiä normeja, pyrkii olemaan erilaista, tarjoamaan vaihtoehdon: mikään ei ole mahdotonta, tärkeää on pyyteetön tekeminen ja tee-se-itse. Tämä kaikki heijastuu vahvasti koko yhdistyksen toimintaan ja toimintatapoihin – “voihan asiat näinkin tehdä”.

Yhdistys perustettiin viisi vuotta sitten tukemaan salolaisia nuoria musiikin ja populaarikulttuurin avulla ja keinoilla. Musiikilla ja populaarikulttuurilla on edelleen paikkansa yhdistyksen työkalupakissa, mutta vuosien kuluessa toiminta on laajentunut huomaamatta myös niin radion, videoiden, kuvataiteen kuin tapahtumajärjestämisen pariin. Vuosikokouksessa keskusteltiin laajasti yhdistyksen toiminnan muutoksesta ja luonteesta ja lopulta päätettiin vaihtaa yhdistyksen nimi vastaamaan paremmin nykyistä tilannetta: jatkossa olemme siis yksinkertaisesti Salon Vaijerit ry.

27.6.2016   Jorma Nurminen (pj)  Salon Vaijerit ry

lm_mainosweb

 

tuuliajot_alustava2 vappusutinat_290416 tavastia09022016 

 kultsa29042016 kultsa29042016_2
tavastialoitus                  TAVASTIALLA OLTIIN 9.2.2016 JA KULTTUURITALOLLA 29.4.2016! JA MATKA JATKUU KESÄKUUSSA SAIMAALLE!

Vuoden toimijat 2015 Salon Vaijerit_______________________________________________________________________

Svaijeritkiittaa2016alon Vaijerit ry ja KPE kiittää kaikkia kohdattuja kuluneesta vuodesta!
Niin paljon on tehty ja nähty jälleen. Niin monta mukavaa muistoa ja ihanaa ihmistä vuoteen mahtui. Kiitos. Kiitos. Kiitos. Nyt innolla vuoteen 2016!

101_7      salonvaijeritry_syystiedote2015    

  IHME & KUMMA – OLOHUONE KAUPUNGIN KESKELLÄ

Salon Vaijerit ry on avannut yhteistyössä Salon työ- ja toimintakeskuksen kanssa 1.10.2015 olohuoneen keskelle kaupunkia – Annankatu 10, Salo.

 Entinen liiketila on talkootyöllä muutettu kodinomaiseksi sopukaksi ja monitoimitilaksi, johon on helppo istahtaa hetkeksi jos toiseksikin mukavaan seuraan. Ihme & Kumma on luotu avotyöpaikaksi muutamalle kehitysvammaiselle, jotka kykyjensä ja taitojensa mukaan vastaavat avoimen olohuoneen ylläpidosta, viihteestä ja palveluista sekä pääsevät näin tasavertaisina osallistumaan kaupunkilaisten arkeen.

Avotyön lisäksi Ihme & Kumma aktivoi myös toimintakeskuksessa työskenteleviä kehitysvammaisia: ”pipariryhmä” leipoo viikoittain pieniä leivonnaisia annettavaksi kahvin tai teen kera. Myös Ihme & Kumman omat facebook -sivut syntyvät ja niitä päivitetään kehitysvammaisten toimesta.

Salon Vaijerit ry:n ja Salon työ- ja toimintakeskuksen väki yhdessä kehitysvammaisten kanssa on toteuttanut koko projektin olemattomalla budjetilla. Kireä aikataulu on ollut haaste, jossa kierrättämällä ja talkoohengellä on haluttu luoda avotyöpaikkoja kehitysvammaisille. Ja ennen kaikkea pyritään antamaan kehitysvammaisille mielekästä tekemistä, onnistumisen kokemuksia ja aito mahdollisuus olla osa laajempaa yhteisöä – Salon toimintakeskuksen ja Vaijereiden pienellä avulla ja tuella tietenkin.

Ihme & Kumma on avoinna ma-ke-to-pe klo 10-18 ja tiistaisin klo 10-15.                       Poikkea tai ota meihin yhteyttä: puh. 045 6485 212  ihme.kumma@vaijerit.com     facebooklogo  Lisätietoja: Jorma Nurminen  Salon Vaijerit ry  p. 040 850 2545

tervetuoloa

 

teeseitsesalo

salonvaijeritry_logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TAVIKSET SÄRKÄNNIEMESSÄ 4.8.2015 

Musiikkiyhdistys Salon Vaijerit ry järjesti kehitysvammaisten kanssa yhteistyössä onnistuneen hyväntekeväisyystapahtuman Tavikset Särkänniemessä Tampereen Särkänniemen huvipuistossa 4.8.2015. Ja taas oli Lupa Mokata!

Särkänniemessä esiintyivät Puuwillaorkesteri, Sakari Lehto & Harasoo Band, Tiina ja Raikku, dj:t Timppa ja Nakki, Toisenlaiset Frendit sekä Salon Vaijereiden bändi KPE.      Ja kaikilla oli oikein mukavaa!

rainersakaritiina

kpefrendit puuwillaloppulaulu

KATSO SHOWTIME -sivulta SYKSYN 2015 TAPAHTUMIA!


VaijeriRadio jäi toukokuussa viettämään ansaittua lomaa, mutta Salon Vaijerit ry näkyy ja kuuluu KPE:n keikoilla. Tervetuloa!


 stadion_24042015 

 

 

 

 

 

Musiikkiyhdistys Salon Vaijerit ry järjesti onnistuneen tee-se-itse budjetilla toteutetun hyväntekeväisyystapahtuman Tavikset Stadikalla Helsingin Olympiastadionilla perjantaina 24.4.2015.

Tapahtumassa esiintyivät DJ NAKKI ja kehitysvammaisten bändi Karviset Salon Perniöstä sekä Salon Vaijereiden bändi KPE. Stadionilla vierailevat myös TV:stä tutut toisenlaiset frendit, Salon Toimintakeskuksen Karhuset, Tiina Sulander ja Rainer Lindeman  Somerolta, Jammu & Wilma  Vantaalta, Juiki Lahdesta sekä Käsi Kädessä -kuoro Helsingistä.

Salon Vaijerit ry on pyrkinyt järjestämään jo vuodesta 2011 alkaen ainutkertaisia tapahtumia – niin tekijöille kuin yleisölle. Salon halki on seilattu soitellen, Nokian hallintorakennuksen katolla on järjestetty konsertti, Santa Parkissa on esiinnytty ja viety salolaisnuorten terveiset Joulupukille. Eduskuntatalolla on syksyllä 2013 luovutettu jokaiselle kansanedustajalle cd, jolla pyrittiin herättämään huomiota nuorisotyön ja yleishyödyllisten yhdistysten arkeen ja yhteiskunnalliseen merkitykseen.

Vuodesta 2012 alkaen Salon Vaijerit ry on tehnyt omaehtoista,  yleishyödyllistä, pienen budjetin hyväntekeväisyystyötä myös kehitysvammaisille ja yhteistyössä kehitysvammaisten kanssa. Ja syksyllä 2014 sikisi idea toisenlaisesta hyväntekeväisyystapahtumasta Helsingin Olympiastadionilla: Tavikset stadikalla! Tapahtuman hyväntekeväisyyskohteena oli jokaisen paikallaolijan mieli ja tavoitteena oli, että tapahtumasta jää hyvä muisto kaikille tapahtumaan osallistuneille. Ja tämä onnistui!

Musiikkiyhdistys Salon Vaijerit ry halusi tapahtumalla osoittaa myös tukensa YK:n vammaisten oikeuksien ja siihen liittyvän lain itsemääräämisoikeudesta hyväksymisen puolesta.

stadika_ryhmakuvaa

vaijeriradio2014web


Ja niin ovat Musiikiyhdistys Salon Vaijerit ry:n touhun täyteinen vuosi ohi onnellisesti ja yhdistyksen 4-vuotisjuhlat maaliskuussa 2015!      VAAN MITÄ SAATIIN AIKAAN VUONNA 2014?

Heti tammikuussa 2014 aloitti ”matalan kynnyksen” VaijeriRadio 102,9 MHz lähetykset Salon alueella. Ja koko kevät tuotettiin ja työstettiin ohjelmaa nuorten ja ikinuorten kanssa – vähän aiheesta kuin aiheesta ensin Katkiluodossa ja sitten Astrumissa.

Kesän kynnyksellä tuli vaijereille muutto Bändilään ja sen jälkeenkin radio on edelleen ollut päällä – katsotaan ja kuunnellaan mitä vuosi 2015 tuo tullessaan sen osalta.

Aiempina vuosina yhdistys painotti toimintaansa salolaisten nuorten musiikin ja kulttuurin tukemiseen, mutta ikävä kyllä tästä toiminnasta jouduttiin luopumaan kevään lopulla 2014   taloudellisten resurssien puutteessa. Tarve olisi edelleen suuri, mutta yhdistykseltä vietiin edellytykset kyseisen toiminnan jatkamiseen kaupungin säästötoimien myötä – pahoittelemme tilannetta ja palaamme asiaan.

jouluipanema2014

Jo parin vuoden ajan on yhdistys tehnyt omaehtoista työtä myös kehitysvammaisten kera ja vuonna 2014 siihen keskityttiin entistä enemmän. Tiistaitansseja, yhteisesiintymisiä, arpajaisia, diskoja, kilpailuja – kaikkea on kuluneeseen vuoteen mahtunut.
Erityinen kiitos täytyy lausua Ravintoja Poimarille Paimioon ja Yökerho Ipanemalle Saloon siitä, että ovat olleet myötämielisiä toiminnalle. Alkavana vuotena tätä toimintaa jatketaan ja pyritään kehittämään entistä monipuolisemmaksi sekä riemukkaammaksi.

KPE keikkaili myös joustavia orkestraatioita hyödyntäen: toisinaan päädyttiin lähes akustiseen ilmaisuun matkalaukun ja tamburiinin kera ja toisella kertaa rämistiin kuin oikea rokkiorkesteri – esimerkiksi yhteiskeikoilla Sibyl Vanen ja Vaavin kanssa.

Yhdistyksen väki toivottaa kaikille mukana olleille ja toimintaa tukeneille
oikein hyvää alkavaa uutta vuotta 2015 ja kiittää nöyränä menneestä.

Parhain Terveisin   Jorma Nurminen, pj & Armi Julkunen, siht                                                                                   Musiikkiyhdistys Salon Vaijerit ry

armijajorma

SINÄKIN VOIT TUKEA TOIMINTAAMME.       pankkiyhteys: FI65 4710 0010 0206 60  

OTA YHTEYS info@vaijerit.com                     ja otamme sinuun yhteyttä. KIITOS. 

etukansi_nispcdep004

 

Yksi vastaus artikkeliin ”Ajankohtaista

  1. Päivitysilmoitus: Cıvata

Kommentointi on suljettu.